Dag 46: BBQ

Idag tog vi färjan över till andra sidan floden och grillade, åkte beachbaggy, fiskade och badade.

Här packar vi bilarna fulla med mat och grill m.m.

Färjan över till andra sidan floden




Jag och Daniel fick provköra baggyn och det var jättekul..


Dag 44-45

Gårdagens "räkafton" blev ett fiasko! Vi fick vänta i tre timmar innan vi lyckades få mat och när vi väl fick mat så var den kall och de flesta var slut till oss. Så fick fick gå hem hungriga!

Idag har vi inte gjort så mycket mer än bara legat vid poolen och tagit en promenad i byn och käkade lunch nere vid stranden.


Igår var vi ju också i Canguaretama till marknaden och efter lunch så drog vi även till vattenfallet. Till skillnad från när jag och Daniel var där så var det igår jättemycket folk och det var inte alls lika trevligt. Så vi gick till sjön som ligger bredvid ( där vi fick vara ifred ) och badade där istället


Dag 43

Idag har vi inte gjort så mycket, vi var alla trötta efter gårdagen så det blev bara en snabb sväng in till Canguaretama för att handla lite mat till huset. Resten av dagen har vi bara legat vid poolen.

Imorgon så ska vi in till marknaden och senare på kvällen så ska vi till Casa da Maria på "räkafton" det ska bli gott och trevligt!
 


Dag 42

Igår kväll så flyttade jag och Daniel alla våra saker och kläder till Lars hus där vi nu kommer att bo resten av tiden här i Brasilien. Just nu så sitter vi och väntar på att snart få åka iväg till Natal och flygplatsen för att hämta upp Anna-Lena och Malin


Dag 35-41: Förlåt!

Förlåt så himla mycket att vi inte har uppdaterat på bloggen på en hel vecka! Anledningen till detta är att vi haft dålig internetuppkoppling plus att vi heller inte gjort något roligt att berätta. Vi var inte till vattenfallet som vi tänkt utan vi har typ bara vart hemma och legat vid poolen.

MEN imorgon så kommer Anna-Lena och Malin och stannar här i 10 dagar så då minsan blir det andra bullar! Då blir det med all säkerhet roligare inlägg på bloggen. Idag pratade jag också med mamma, bengt och mormor på skype. Det var lika härligt som vanligt att få höra och prata med dom och speciellt mormor som jag inte pratat med sen jag åkte. Hon var helt facinerad över att hon kunde både prata och se mig som var på andra sidan jorden!


Dag 34

Ni får ursäkta att våran blogg har blivit lite tråkig på sista tiden och att det enda vi gjort är att slappa. Vi försöker att komma på saker att göra och vi har saker som vi bestämt att vi vill göra men det har bara inte blivit av :/ Så därför har vi även denna dag bara legat och slappat och haft det tråkigt men gött! Var även ner till stranden och käkade lunch idag och tog en sväng förbi Paul och snackade lite med han.

MEN imorgon så har vi tänkt att dra till vattenfallet igen och bada och ta lite fina bilder! (:




Dag 33: Monkeys

Idag matade jag apor nere vid poolen, gav dom lite annanas och då blev dem helt vilda.





Dag 32: Chilldag igen

Idag är det blåsigt och dåligt väder så vi har bara sett på film och ätit chips hela dagen. Sen har vi försökt att surfa lite men internet här nere är helt värdelös.

Dag 31: Pinsamt

Här sitter man i Brasilien med 30 grader nere i poolen och det är hur gött som helst men ändå har vi suttit inne hela dagen och spelat dataspel, pinsamt! Men sen ikväll blir det att gå ner till stranden och äta pommes å dricka öl i vanlig ordning.

Dag 30: Handlat

Idag var det dags för storhandel, fyllt kylskåpet med allt som behövs + lite till. Annars har vi bara chillat, sett på film och bränt oss som fan i solen.

Dag 29: Mountainvisit

Tja fan! Precis kommit hem från en liten utflykt i bergen. Vi var vid ett skithäftigt ställe med massa olika berg som var hur stora som helst och såg även uråldriga hällristningar som är från stenåldern typ.

Rejäl stenbumling

Hällristningar


En häftig klippa som ser ut som dödskallegrottan i fantomen =)

Dag 28: Slappdag

Idag var vi så slut efter utflykten igår så vi har inte gjort något mer än att bara ligga nere vid poolen och även tagit en sväng till affären. Imorgon är det fredag så dår får vi se vad det blir! :)


Dag 27: Castelo Ze do Monte

Idag begav vi oss ut på utflykt igen och denna gången bar det av till Castelo Ze do Monte! 1984 var det en gammal man som under tre dagar i koma fått en dröm! Han drömde om en kvinna som bad honom att bygga ett slott och denna gamla man (som då var 52 år) kände sig utvald och började att bygga! Han hade en vision om hur detta "slott" skulle se ut och byggde så länge som pengarna räckte, när det sedan kom in mer pengar så fortsatte han med sitt bygge. Slottet består av massor med gångar, labyrinter och olika vägar att gå och det känns som om man kan gå runt där inne hur länge som helst utan att gå på samma ställe två gånger.

Gubben är idag 79 år och brukar faktist bo i slottet lite då och då. Han har sagt att han skulle vilja göra restaurang av slottet men att han saknar pengar till det. Han har även byggt två andra slott på olika ställen i brasilien.
 

Det var en lång, ganska krånglig och dålig väg och vi tänkte att detta kunde väl inte vara något
att se men när vi äntligen kom fram så blev vi inte besvikna!


Här står vi högst upp och har en fantastisk utsikt och till höger på bilden ser ni en labyrint :)

Daniel chillar

Tittut



Överallt man gick så fanns det tunnlar och olika vägar att välja på
och det var mörkt och fullt med fladdermöss som hängde i taket.

Vi hittade lite döda djur på vägen till slottet också, här har gamarna party så det skriker om det.




Dag 26: Hängmattechill

Idag har vi tagit det lugnt, har haft jävligt ont i kroppen av nån konstig anledning så vi har kollat på lite film i hängmattan och ätit chips samt badat en del i poolen. Just det idag träffade vi skåningarna som kom i förrgår och dom var trevliga, dom bor 6 hus bort.

Dag 25: Filmkväll

Idag har vi inte gjort något speciellt mer än solat och badat men ikväll ska vi se på film och äta onyttiga saker, så det så!

Dag 24: Pipa

Kvällen igår i Pipa var rolig men för den andra halvan av vår "duo" så blev det lite för mycket alkohol! Daniel låg i sängen när vi kom hem och yrade och vred sig och tjatade om att han det var något fel på honom. Tillslut så gick han ner och badade i poolen (kl 3 på natten) och sedan en runda på området innan han tillslut gick oc la sig. Sen var han uppe några svängar igen under natten och vaknade inte igen för ens kl 14.00.

Efter att ha letat runt efter en bra restaurang att käka på så fick det tillslut bli just det
stället där vi åt på vårt förra besök i Pipa.

Vi beställde kyckling med ris och pommes


Daniel var såå "dålig" att han inte ens kunde gå upp och käka med oss andra utan skulle bli servad
med mat i hängmattan.

Dag 23: Poolparty

Äntligen har vi fått tag på våra efterlängtade cyklop som var så fruktansvärt svårt att få tag på här i Brasilien, vi köpte ju även badmadrasser fast som man sitter i, dom har vi nu blåst upp och chillat sönder i hela dagen, fruktansvärt sköna må jag säga. Ikväll ska vi in till Pipa som är turiststället här i närheten och där har dom massor med barer, restauranger och nattklubbar. Just nu sitter vi och trycker i oss massa godsaker, Mimmi dricker Smirnoff Ice på burk och jag dricker öl som vanligt. Hoppas på en superkväll!

Mimmi blåser förfullt!


Sa ja att de va skönt eller?

cyklopet kommer nog även till användning i havet, titta på fina fiskar å sånt sköjj

blubb blubb


Dag 22: Shopping

07.30 gick vi upp imorse för att ta en dagstur in till Natal som är den största staden här i närheten. Vi var på ett jättestort shoppingcenter som var ungefär lika stort som 2 Ikea. Här spenderade vi hela dagen och handlade dricka inför morgonkväll, cyklop, badmadrasser som man sitter i och kläderna som är på bilden ovanför samt käkade Burger King, mums.


Imorgon kväll ska vi ta taxi till Pipa som är en turistort med nattklubbar, strandbarer och butiker.

Dag 21: Poolhäng!

Idag har vi inte heller gjort ett skit! Bara slappat vid poolen och bränt upp oss samt legat i hängmatta och sett på film! Men imorgon så blir det en heldag i Natal där jag och Daniel ska shoppa loss medans pappa och Marie gör några ärenden.

Och just ja, igår så skulle jag och Daniel dra ner till den mysiga damen med den goda kycklingen och dom goda pommesen men då var det ju såklart stängt så vi gick till pizzerian istället. Vi beställde pommes och någon slags kyckling som var friterad och inte alls god plus att den var mycket dyrare än den andra så vi gick hem med ledsna miner OCH som om inte det var nog så fick jag under den lilla stund vi satt där 12 st nya MYGGBETT! Jag som har klarat mig nu i flera nätter i rad utan ett enda myggbett -.-

Eftersom att jag dessutom är typ allergisk mot dessa myggor så var dessa 12 nya ingen vacker syn när jag vaknade idag! Det ser ut som om jag har böldpest, de minsta betten är ungefär lika stora som en femkrona medans det största är cirka 5 cm i diameter!! Det kittlar så jag tror jag blir galen! :(



Här får ni en fin bild på mig och Daniel istället (:




Dag 20: Stackars lilla Daniel

Hela natten har jag fått stå ut med Daniels hemska fisar som nästan tagit kål på mej! Igår när vi var i João Pessoa så fick Daniel smaka på en jättestark sås av en gubbe i ett stånd och Daniel höll på att dö för att det var så strakt. Detta resulterade i att Daniel hela dagen har vart dålig i magen så vi har mest legat och sett på film och badat idag. Stackars lilla Daniel :(



Dag 19: João Pessoa

Idag har vi varit i storstaden João Pessoa hela dagen.
Här var vi i någon borg, inte så superhäftigt kanske men dom hade nice kanoner =)
(det blåser i mitt linne så det är därför det ser ut som att jag har världens mage)

En liten affär som hade hur mycket spritsorter som helst och massor med olika brasilianska delikatesser.

Jorandy do Sax, en kille som åkt samma slinga med båt, samma tidpunkt och spelat saxofon i över 10 år på just detta stället. För oss spelade han sin 3973 gång, ganska djurig kille.. Han åker precis vid restaurangerna som ligger längs med floden där alla gästerna kan se honom.


Dag 17: Sibauma

Supersorry för sjukt dålig updatering men vi har haft megakrågel med internet, ibland har man internet och ibland inte, oftast försvinner det innan man hunnit laddat upp inlägget så det är därför vi inte kunnat skriva något. Men nu har vi uppkoppling och jag hoppas att det fixat sig, det märks väl om detta inlägget kommer upp överhuvudtaget.

Idag har vi iallafall varit i Sibauma igen och badat i floden och i havet, det var riktigt gött. Det är så strömt i floden så om man bara flyter så åker man iväg jättefort med vattnet.

Här fiskas det i havet

Dag 16: Batata Fritas

Idag har vi också bara tagit det lugnt, vi var nere vid poolen innan lunch och badade nån timme, sen har vi sett på film och haft det mysigt. Snart (kl 18.00 för oss) ska vi gå ner och äta Batata Fritas och dricka öl nere vid strandbaren, det är ju trots allt lördag så får se till att börja tidigt. Hade ingen annan bild som passade till inlägget så ni får en brasiliansk geting istället, den heter Maribondo och är tydligen giftig. UCH

RSS 2.0